Werkplaats

Werkplaats

 

LET OP vanaf 2023 zijn wij geopend van woensdag t/m zaterdag. Houdt hier rekening mee bij het maken van een afspraak.

In onze grote professionele werkplaats kunt u terecht voor alle reparaties. Zowel alle motor technische onderhoudsbeurten, incl. APK, als het onderhoud van de opbouw van uw caravan of camper kunnen wij voor u verzorgen. Mede doordat onze monteurs jaarlijks bijgeschoold worden over de laatste technische innovaties, mogen, wij ons al jarenlang een gecertificeerd BOVAG-bedrijf noemen. Mogelijk zijn alle reparaties van A tot Z, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant.

Ook voor de montage van onderdelen van Bürstner, Tabbert en Sterckeman zijn wij uw adres. Uw caravan of camper heeft de nodige zorg nodig. Niets is zo vervelend als om tijdens de vakantie te merken dat er mankementen aan uw vakantiehuis op wielen zijn.

Wij raden u dan ook aan om de camper elk jaar een kleine beurt (evt. in combinatie met een APK) te geven. Elke 2 jaar is een grote beurt voor uw camper aan te bevelen. Voor caravans adviseren wij u om de twee jaar een BOVAG onderhoudsbeurt te laten uitvoeren.

In verband met de gebruikelijke drukte raden wij u aan om tijdig een afspraak in te plannen. 

LET OP in verband met beperkte capaciteit in de werkplaats is het helaas niet langer mogelijk om nieuwe klanten aan te nemen. Dit om de service aan onze bestaande klanten te kunnen waarborgen.

 

Bij schade
Schade aan uw caravan of camper? Ook het  laten herstellen van schade behoort tot de mogelijkheden, wij zijn een erkend herstelbedrijf. Voor een groot aantal verzekeraars gelden wij als aangewezen herstelbedrijf.

 

Accessoires
Accessoires worden op vakkundige wijze gemonteerd of dit een fietsdrager of zonnepaneel betreft … (bijna) alles wat u nodig vindt behoort tot de mogelijkheden. 

Schadeherstel

Caravan en camperherstel

We organiseren het herstellen van alle merken caravans en campers. Hagelschade, deuken en scheuren, krassen, vocht?

Specialisten zorgen dat ieders tweede huis op wielen weer in perfecte staat wordt gebracht.

Wij werken met bedrijven die vanuit een zeer plezierige werksfeer en visie ook onze kwaliteit en service op lange termijn kunnen waarborgen. Met slimme technieken als uitdeuken zonder spuiten en spotrepair herstellen deze specialisten met aandacht voor uw budget en het milieu.

We nemen u alle zorgen uit handen, van de caravan reparatie tot en met de afhandeling met uw verzekeraar.  

Al onze reparaties vallen onder de Bovag garantie.

Weegbrug

Caravan & Camper Limburg beschikt over een caravanweegbrug in combinatie met een remmentestbank. Tijdens een Bovag onderhoudsbeurt wordt uw caravan gewogen. U weet precies wat uw caravan werkelijk weegt zodat u niet meer voor verrassingen komt te staan.

 

Hagelschade

Het komt tegenwoordig steeds meer voor. Zowel in Nederland maar ook op andere populaire vakantiebestemmingen. Ineens slaat het weer om en er vallen hagelstenen zo groot
als eieren uit de lucht. Deze kunnen eenflinke schade veroorzaken aan uw camper of
caravan.

Het “auto”-gedeelte van een camper kunnen we vaak repareren met “uitdeuken zonder spuiten”, een kostenbesparende reparatie techniek. De aluminium daken van campers en caravans moeten vaak vervangen worden. Dit is een klus voor specialisten. Wij kunnen dit voor u uitvoeren en handelen dit af met alle verzekeraars.

Camper-Caravan Reparatie vochtschade

Vocht is onbetwist de grootse vijand van uw caravan/camper. Als vocht kan indringen in
de vloer, de wanden of het dak kan dit tot verrotting van houten delen leiden. Een inke
schade kan het gevolg zijn. We zijn gespecialiseerd in het repareren van vochtschade. Om
dit echter te voorkomen kunt u het beste regelmatig een vochtmeting laten uitvoeren.

Caravanfabrikanten nemen op dit punt ook geen risico. Ter behoud van de waterdichtheidsgarantie eisen zij van de koper dat deze zijn caravan of camper jaarlijks door de dealer op vochtinwerking laat controleren.

Een andere vorm van preventieve controle op vochtinwerking is de globale vochtcontrole
die in het kader van een onderhoudsbeurt wordt uitgevoerd. Indien er aanwijzingen zijn
van mogelijke vochtinwerking kan, altijd na overleg met u, de uitgebreide vochtmeting
worden uitgevoerd. Zeer dringende aanleidingen voor een vochtcontrole zijn vochtkringen, loslatende wandbedekking, schimmelvorming of een mue lucht.

Voor een caravan of camper die het hele jaar buiten wordt gestald, maakt het niet uit
wanneer u de vochtmeting laat uitvoeren. Heeft uw caravan of camper in een droge en
overdekte stalling overwinterd, dan is het wellicht beter om de vochtmeting in het najaar
uit te laten voeren. Als u dit combineert met een onderhoudsbeurt dan gaat uw 2e huis in
perfecte conditie de stalling in en is hij in het voorjaar direct klaar voor gebruik.

Uitdeuken zonder spuiten bij caravan

Hagelschade aan de cabine van uw camper met opbouw (of uw auto) kan in de meeste gevallen met uitdeuken zonder spuiten (restylen) verholpen worden. Deze innovatieve techniek wordt toegepast bij het herstellen van diverse deukjes zonder lakschade als gevolg van bijvoorbeeld parkeer-, transport- en hagelschade. Het gaat hier meestal om deukjes ter grootte van een 2 euro muntstuk, maar grotere deuken kunnen ook vaak succesvol hersteld worden. Met speciaal gereedschap wordt door onze specialisten het deukje nauwkeurig terug ‘gemasseerd’. Hierbij wordt de lak niet aangetast. Er hoeft dus niet gespoten te worden. Daardoor repareren we sneller en goedkoper. Bovendien sparen we het milieu.

De deuk moet voldoen aan de volgende eisen:

  • Via achterzijde van het plaatwerk bereikbaar
  • Niet te scherp
  • Geen lakschade
  • Voldoende rek in plaatwerk
  • Minimaal 3 cm van de zijkant van het plaatwerkdeel
Uitdeuken zonder spuiten bij camper

Hagelstenen kunnen flinke schade toebrengen aan het dak en de wanden van een caravan. Een caravan die een hagelbui met flinke hagelstenen over zich heen heeft gehad, is herkenbaar aan de vele deukjes in het caravandak en aan beschadigingen aan één of meer wanden door draaiende rukwinden. De schade kan dan hoog oplopen.

Bij schade aan de wand(en) zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kan in het geval van enkele kleine deukjes de wand worden gerepareerd. Als dit door de hoeveelheid deukjes technisch of economisch (te duur) gezien niet mogelijk is, wordt het besteende deel van de zijwand vernieuwd. Er zijn hierbij twee mogelijkheden: de nieuwe plaat wordt over de oude plaat heen geplakt of de oude plaat wordt eerst verwijderd. In het eerste geval wordt de caravan wat zwaarder waardoor deze minder laadvermogen heeft.

De dakplaat van een caravan kan bestaan uit een vast verlijmde dakplaat in een zogenaamde sandwichconstructie of een losliggende dakplaat die alleen aan de randen en rond de dakluiken is vastgezet. Bij een vast verlijmde dakplaat wordt in de meeste gevallen de nieuwe dakplaat op de oude dakplaat vastgelijmd. Nadeel bij deze methode is dat door het gewicht van de nieuwe dakplaat van ongeveer 50 kg het laadvermogen van de caravan verminderd. Bij een losse dakplaat wordt de oude dakplaat eerst verwijderd.

Door de toename van de schadelast veroorzaakt door hagel wordt mede onder druk van kampeerders en verzekeraars gezocht naar minder gevoelige materialen. De laatste jaren worden de daken van caravans en campers steeds vaker van hagel-bestendig materiaal gemaakt. Uit de verschillende testen die TNO heeft gedaan, komt polyester als winnaar uit de bus, gevolgd door het aluminium laminaat. Als laatste eindigt het ‘gewone’ aluminium.

Hoewel de absorptie-eigenschappen van polyester de kans op schade door een hagelbui sterk verminderen, wordt dit materiaal nog niet altijd toegepast. De belangrijkste redenen zijn het ontbreken van historische gegevens bij de toepassing op caravans, het hogere gewicht en de hogere kostprijs. Met het nieuwe AluFiber is er nu een tussenvorm bijgekomen.

Verzekering

Indien de schade gedekt wordt door uw verzekering, verzorgen wij de gehele administratieve afhandeling met de maatschappij.

Zorg voor milieu
Het moge duidelijk zijn dat we er alles aan moeten doen om het milieu te sparen. Bij Caravan Camper Limburg is de zorg voor het milieu een belangrijk beleidsonderwerp. Onze zorg voor de omgeving blijkt uit het gebruik van de minst milieubelastende laksoorten. De meeste lakken die wij verwerken zijn op waterbasis. Daarnaast doen wij er alles aan om het afval dat wij produceren tot een minimum te beperken. Het chemisch afval wordt met de uiterste zorg gescheiden verzameld en door een erkend bedrijf afgehaald, waarna het op milieuvriendelijke wijze wordt verwerkt.

Tarieven Caravan

Prijzen zijn inclusief BTW

BOVAG onderhoudsbeurt caravan

249,-

(incl. vochtmeting, remmentestbank rapport en weegrapport)

BOVAG beurt incl. garantie vochtmeting

325,-

(Uitgebreide vochtmeting, remmentestbank rapport en weegrapport)

Onderstelbeurt caravan of vouwwagen

199,-

(Banden, remmen, koppeling, verlichting, remmentest + weegrapport)

Vochtmeting t.b.v. garantie Bürstner

99,-

(Uitgebreide vochtmeting met afstempeling vochtgarantie)

Remmen afstellen caravan

50,-/80,-

(Op remmentestbank)

Mover controle

50,-

Werkplaats uurtarief caravan

80,-

Tarieven Camper

Prijzen zijn inclusief BTW

APK Camper

85,-

Gewicht camper < 3.500 kg

APK Camper incl. kleine beurt

175,-

(Exclusief  gebruikte materialen)

APK Camper incl. grote beurt

325,-

(Exclusief  gebruikte materialen)

Camper beurt groot

250,-

(Exclusief  gebruikte materialen)

Opbouwbeurt camper

195,- / € 270,-

evt. incl. garantie vochtmeting

Camper beurt klein

100,-

(Exclusief  gebruikte materialen)

Vochtmeting t.b.v. garantie (Bürstner)

99,-

(Uitgebreide vochtmeting met afstempeling vochtgarantie)

Werkplaats uurtarief Camper

80,-

Maak een afspraak